Monday, August 12, 2013

Kulit lain warna, hati siapa tahu

Assalamualaikum


Rasa macam belum terlambat lagi nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI utk sumorang yg menyambut.. Kalau dulu dapat duit raya, sejak dah bekerja nie, kita pulaklah yg menghulur duit raya..
Tk banyak, sikit pun jadilah.. rasa macam good good pulak. ahaks!
Beraya kat mana2 pun tak kisah asalkan ada dgn family.. baru terasa suasana raya tuh. gittew~

So macam nie lah.. ada orang bertanya.. "apa kau rasa tentang cantik?"

Demi nak menjawab persoalan hang tuh, sanggup aku update dekat blog. Nampak tak betapa prihatinnya seorang rakan? harhar :3

Camni, bagi aku sendiri, cantik tu bukan berdasarkan tona kulit sekata, putih melepak. Tu semua, aku tak heran. 

Cantik bagi aku, dari segi perangai, adab, akhlak dia baru mencerminkan wajah dia. Orang yg berkulit kurang cerah pun cantik what. Manis~  Kalau cantik, putih tapi hati busuk bau sampai sini, cantik ke tu? ops. maaf maaf hari raya nie kan. Makanya ya chuols~ jgnlah menyentuh pasal tona kulit.. cantik memang cantik... tapi.. nak komen lebih, tu bukan urusan aku dah..

Aku sendiri suka tengok orang cantik2. Bukan cantik yg ramai, cantik yg boleh buat aku cakap "oi , cantiknya muka!" tu baru aku rasa betul cantik. kalau aku cakap, "bolehlah" tu biasa2 jelah.. tapi WHO AM I TO JUDGE? but typical human lah.. judging men-judging tu perkara biasa. Semua atas diri sendiri..


Ciptaan-Nya semuanya cantik belaka.. yg mencorakkan diri kita, kita sendiri. ada akal, fikir. kalau muka dah cantik, cantikkan lagilah dgn perangai.. baru pakej.. ramai nak buat jadi calon menantu, suami/isteri..
Gedik sangat tibe cakap mcm tu.. hahahahaha. K.


Kenangan la sebelum hilang blackberry :'( tsktsk. 

with siblings n sis in law. carilah yg mana sis in law. harhar

with adik2.. yg lain2 semua dh kahwin. tinggal kami bertiga jelahhh :')

Menggila with them (half of sibling)



Tahu.. walaupun tgk pada belakang macam jantan, hakikatnya depan2 muka perempuan. K. hiks

Hi, I miss you. hiks~ geli tiak


p/s: gambar ngn parents mmg taknak bawa masuk pon. kenapa? because my biggest priority

3 comments:

http://mielaawang.blogspot.com said...

tgok . mila kne buat yg lain , yg lame xleh guna lah .senokk otak duk mikir , haha

Sheril (thePrincess) said...

miela: ok lah tu dah boleh buat yg baru.. hehehe

http://mielaawang.blogspot.com said...

alorh .. kita xleh smbng yg lme ke ?
hurmmm :(